رد شدن به محتوای اصلی

شیروان پایتخت پارتها

شیروان پایتخت پارتها


اداره‌كنندگان شبكه‌هاي آنلاين مخرب اسباب‌كشي كردند

Posted: 25 Sep 2010 05:39 AM PDT

به گفته محققان امنيتي، اداره‌كنندگان بات نتها - شبكه‌هاي رايانه‌هاي آلوده - كه دسترسي به سرورهاي خود در چين را از دست داده‌اند به كشور جديدي نقل مكان كرده‌اند.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طبق گزارش شركت امنيتي M86، مراكز كنترل بات نت‌هاي بدافزاري كه توسط دولت چين بسته شده بودند، در روسيه ظاهر شده‌اند.

طبق اعلام اين شركت، مقابله اخير دولت چين با خلافكاران سايبر، بسياري از گردانندگان بات نت بدافزاري را ناچار كرده به دنبال مكان ديگري براي فعاليت باشند و به نظر مي‌رسد برخي از مراكز ثبت دامنه در روسيه به آن‌ها پناه داده‌اند.

در حدود پنج هزار دامنه هرزنامه جديد در ماه گذشته به دو مركز ثبت دامنه روسي رديابي شده‌اند و در ميان كساني كه به ثبت كنندگان دامنه روسي روي آورده‌اند، اداره‌كنندگان شبكه تروژان زئوس نيز ديده مي‌شوند.

در ميان فعاليت‌هاي مجرمانه آنلايني كه به خدمات‌دهندگان دامنه روسي روي آورده‌اند، شبكه‌هاي انتشار هرزنامه، كازينوهاي آنلاين و فروشندگان داروي آنلاين تقلبي وجود دارند.

اين جابه‌جايي مكاني يك ماه پس از مقابله گروه‌هاي امنيتي با فعاليت‌هاي جرايم سايبر در اروپاي شرقي و آسيا انجام مي‌گيرد و در كنار اقدامات صورت گرفته توسط چين، مقامات در اروپاي شرقي نيز به دنبال بيرون راندن خلافكاران سايبر از اين منطقه بوده‌اند.

ات و برنامه‌ريزي رسانه‌ها از برپايي چهار غرف

Posted: 25 Sep 2010 05:38 AM PDT

مدير كل دفتر مطالعات و برنامه‌ريزي رسانه‌ها از برپايي چهار غرفه از سوي اين دفتر در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌هاي امسال خبر داد.

محمدمهدي انصاري در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، از غرفه تاريخ مطبوعات نام برد و افزود: در اين غرفه كه هر سال با استقبال خوبي مواجه مي‌شود، كل تاريخ مطبوعات ايران به حاضران ارائه مي‌شود.

او ادامه داد: معرفي تاريخ مطبوعات با استفاده از خود مطبوعات چون صفحات روزنامه‌ها و نيز دستگاه‌هاي قديمي كه پيش‌تر در اين كار مورد استفاده قرار مي‌گرفته است، به بازديدكنندگان از اين غرفه عرضه مي‌شود.

وي اظهار كرد: غرفه فصلنامه رسانه كه تمامي شماره‌هاي اين فصلنامه را به‌صورت ديجيتال و با تخفيف در اختيار علاقه‌مندان قرار مي‌دهد نيز ديگر غرفه‌ايست كه از سوي دفتر مطالعات رسانه برپا مي‌شود. هم‌چنين در اين غرفه بسته‌هاي آموزشي در حوزه جنگ نرم عرضه مي‌شود.

به گفته انصاري غرفه عكس هم با همكاري انجمن عكاسان ايران برپا مي‌شود و آثار برگزيده عكس در مطبوعات را به مسابقه مي‌گذارد و از آثار عكس برگزيده تقدير به عمل مي‌آورد.

او با بيان اين‌كه غرفه دفتر مطالعات و برنامه‌ريزي رسانه ديگر غرفه‌اي است كه از سوي اين دفتر برپا مي‌شود، خاطر نشان كرد: كارگاه‌هاي آموزشي فشرده رايگان نيز در طول برگزاري نمايشگاه مطبوعات از سوي دفتر مطالعات برگزار خواهد شد.

به گفته مدير كل دفتر مطالعات و برنامه‌ريزي رسانه‌ها برگزاري نشست‌هاي تخصصي و سخنراني در حاشيه نمايشگاه مطبوعات با موضوعاتي چون آينده‌نگري در حوزه مطبوعات و بررسي مطبوعات در دوره مشروطه از ديگر برنامه‌هاي اين دفتر است.

شركت نيويورك تايمز پيش‌بيني كرد

Posted: 25 Sep 2010 05:37 AM PDT

شركت نيويورك تايمز پيش‌بيني كرد با ادامه كاهش درآمد تبليغات روزنامه، در سه ماهه سوم سال جاري ميلادي ضرر كند.

به گزارش سرويس رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شركت نيويورك تايمز اعلام كرد برخلاف سه ماهه قبلي، رشد در فروش تبليغات ديجيتالي كاهش فروش در بخش چاپي را جبران نمي‌كند و كاهش درآمد از بخش مشتركان و دكه‌هاي روزنامه‌فروشي، اين وضعيت را بدتر مي‌كند.

بر اساس اين گزارش تمامي اين موارد به ضرورت تلاش‌هاي اين شركت براي يافتن منبع درآمد بزرگ‌تر در خارج از روزنامه‌هاي چاپي مي‌افزايد.

قرار است نيويورك تايمز كه روزنامه برجسته اين شركت است، از اوايل سال آينده هزينه‌اي را براي دسترسي به وب سايت NYTimes.com از خوانندگان آنلاين مطالبه كند.

اين شركت ناشر روزنامه سرگرم توسعه مخاطبان برروي دستگاه‌هاي قابل حملي مانند آي‌پد اپل است تا هم مشترك و هم درآمد تبليغاتي بيش‌تري به دست آورد.

تايمز كه بوستون گلوب، اينترنشنال هرالد تريبون و 15 نشريه ديگر را منتشر مي‌كند، پيش‌بيني كرده كاهش درآمدش در سه ماهه سوم به دو تا سه درصد برسد.

اين چشم‌انداز درآمد به درآمد 553.5 تا 559.2 ميليون دلاري اشاره دارد كه پايين‌تر از پيش‌بيني متوسط درآمد 563.8 ميليون دلار از سوي تحليلگران است.

بر اساس اعلام تايمز، درآمد تبليغات چاپي در سه ماهه سوم سال جاري نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود پنج درصد كاهش خواهد داشت كه اندكي بهتر از شش درصد در سه ماهه دوم است.

با اين همه فروش تبليغات ديجيتالي با سرعتي كه داشت، رشد نمي‌كند و درآمد اين شركت از وب سايت‌هايش شامل About.com به همراه سايت‌هاي خبريش پس از 21 درصد افزايش در سه ماهه قبلي، تنها 14 درصد صعود مي‌كند.

آنچه در حوزه ارتباطات كشور طي هفته‌ گذشته رخ داد

Posted: 25 Sep 2010 05:36 AM PDT

متوقف شدن فروش سيم‌كارت‌هاي دائمي همراه اول با مبلغ 288 هزار تومان و الزام فروش همه سيم‌كارت‌هاي دايمي اين اپراتور با قيمت 150 هزار تومان مهم‌ترين خبر هفته گذشته در اين حوزه بود.

به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، فروش سيم‌كارت‌هاي دائمي همراه اول با مبلغ 288 هزار تومان از سوي معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي غيرقانوني اعلام و گفته شد كه توقف فروش اين سيم‌كارت‌ها به اپراتور اول ابلاغ شده است و با تاكيد وزير ارتباطات مبني بر لازم‌الاجرا بودن مصوبه سازمان تنظيم مقررات به نظر ميرسد پرونده اين موضوع بسته شود و از اين پس تمامي سيم‌كارت‌هاي دائمي صفر همراه اول با قيمت 150 هزار تومان عرضه شوند.

سيم‌كارت 150 يا 120 هزار توماني؟

اما در شرايطي كه بحث الزام فروش همه سيم‌كارت‌هاي دايمي همراه اول با قيمت 150 هزار تومان مطرح شده اين موضوع هم مطرح شد كه سيم‌كارت‌هاي 150 هزار توماني كه با كد 0910 عرضه مي‌شوند، قبل از اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده به اين قيمت عرضه مي‌شدند كه 120 هزار تومان هزينه حق اتصال و 30 هزار تومان ماليات بود اما پس از اجراي اين قانون هزينه ماليات اين سيم‌كارت‌ها از 30 هزار تومان به 3 هزار رو 600 تومان كاهش يافت و از آن پس اين سيم‌كارت‌ها به قيمت 123هزار و 600 تومان عرضه مي‌شوند بنابراين با اين توضيحات، سيم‌كارت دائمي همراه اول با قيمت 150 هزار تومان، مدت‌هاست كه وجود ندارد.

دومين جلسه كميسيون تخصصي كارگروه مديريت ICT

در هفته‌اي كه گذشت هم‌چنين دومين جلسه كميسيون تخصصي كارگروه مديريت فن‌آوري اطلاعات ارتباطات و امنيت با حضور اعضاي كميسيون در وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات و به رياست وزير ارتباطات برگزار شد و اعضاي كميسيون نظرات خود را درباره موضوعات مطرح شده ارائه كردند و پيشنهادها و اصلاحيه‌ها برروي بندها و مباحث عنوان شده بعد از راي‌گيري مصوب و اصلاح مي‌شد.

تخلف مخابرات در اجراي كاهش تعرفه پيامك فارسي

خبر ديگر به گزارشي درباره تخلف از سوي مخابرات در اجراي مصوبه دولت درباره كاهش تعرفه پيامك فارسي كه به منظور گرايش هرچه بيش‌تر مردم در استفاده از پيامك‌هايي با خط و فونت فارسي در برخي رسانه‌ها مطرح شد مربوط بود.

در خبرها اعلام شده بود كه تخلف مخابرات و وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات از اين بابت است كه اقدامي در اعمال اين كاهش تعرفه نداشته و نتوانسته است اين مشكل را حل كند كه پس از ابلاغ بخشنامه دولت مبني بر كاهش تعرفه پيامك فارسي، اپراتورها ملزم شدند تا نسبت به اين كاهش اقدام كنند اما اعمال اين كاهش در ابتدا به يكسري ابزار و ملزومات فني در شبكه نيازمند بود كه ظاهرا كار را براي اپراتورها با مشكل مواجه مي‌كرد.

اما مدير كل روابط عمومي شركت مخابرات ايران درباره اينكه آيا موضوع كاهش تعرفه پيامك فارسي در صورتحساب‌هاي مشتركان لحاظ شده است يا خير، تاكيد كرد كه اين موضوع لحاظ شده و اگر مشتركان سوال و يا ابهامي در اين زمينه دارند، مي‌توانند با دريافت پرينت و ريز مكالمه خود از اين موضوع اطمينان حاصل كنند كه پيامك‌هاي فارسي 89 ريال و پيامك‌هاي لاتين 222 ريال محاسبه مي‌شود.

اخطار ديوان عدالت اداري به شركت ارتباطات سيار

اما در هفته گذشته هيات عمومي ديوان عدالت اداري ماده 16 آيين‌نامه تقاضا و اشتراك تلفن همراه را درباره اعطاي مجوز به شركت ارتباطات سيار در قطع كليه خطوط ارتباطي مشتركي كه بدهي يك خط تلفن وي بيش از ميزان وديعه آن باشد، ابطال كرد.

پاسخ وزير ارتباطات به سوالات نمايندگان استان‌ها

وزير ارتباطات هم در سي و ششمين جلسه علني شوراي عالي استان‌ها به سوالات و درخواست‌هاي نمايندگان استان‌ها درباره تلفن همراه، سرعت اينترنت، فيبر نوري، ماهواره و دفاتر خدمات ارتباطي پاسخ داد.

دكتر رضا تقي‌پور درباره اينكه چرا بايد شاهد نصب آنتن‌هاي تلفن همراه در شهرها باشيم، در حالي كه براي انسان عوارض زيادي دارد؟ گفت: زماني كه قرار باشد گوشي آنتن‌دهي مناسبي داشته باشد، بايد در ارتباطات با سيگنال ارسالي از آنتن‌هاي مخابراتي قرار بگيرد.

او همچنين درباره سلامتي اين آنتن‌ها براي انسان نيز عنوان كرد:‌ براي پاسخ به اين سوال مي‌گويم كه دود ماشين نيز براي سلامتي انسان ضرر دارد ولي اگر استانداردهاي يورو 3 و4 را رعايت كنيم، ديگر ضرري به وجود نخواهد آورد؛ موضوع سيگنال‌هاي ارسالي توسط آنتن‌هاي BTS نيز مضراتي دارد ولي ديگر كار دانشمندان است كه درباره آن‌ها تحقيق كنند و ما تنها وظيفه استانداردسازي و كنترل اين دستگاه‌ها را داريم.

چرا سرعت اينترنت پايين است؟

وي در پاسخ به اين سوال كه چرا سرعت اينترنت و پهناي باند پايين است؟‌ گفت: توسعه شبكه فيبر نوري يا FTTX در برنامه سه سال‌ آينده است و امروز نيز درصدد توسعه هستيم زيرا ظرفيت پهناي باند در شش ماه گذشته 25 گيگابيت بر ثانيه بود كه به 50 گيگابيت بر ثانيه رسيده است و اميدواريم كه در‌ آبان ماه نيز به 70 گيگابيت بر ثانيه برسد.

اين هفته در حوزه‌ رسانه چه گذشت؟

Posted: 25 Sep 2010 05:35 AM PDT

در راستاي برگزاري دو جشنواره و نمايشگاه بين‌المللي رسانه‌هاي ديجيتال و مطبوعات و خبرگزاري‌ها كه به ترتيب اواسط مهر و اوايل آبان‌ماه برگزار مي‌شوند؛ اخبار حوزه رسانه در هفته‌اي كه گذشت بيشتر تحت تاثير اخبار مرتبط با اين دو رويداد قرار داشت.

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در آخرين روز هفته‌اي كه گذشت زمان ارسال آثار به جشنواره هفدهم مطبوعات، خبرگزاري‌ها و سايت‌هاي اطلاع‌رساني كه پيش‌تر تا پايان وقت اداري آخرين روز شهريورماه مقرر شده بود، از سوي معاون امور مطبوعاتي و اطلاع‏رساني وزارت ارشاد تا پنجم مهرماه تمديد شد.

تاكيد هيات نظارت بر پرهيز از ترويج مطالب تفرقه‌انگيز

در جلسه روز دوشنبه اين هفته هيات نظارت بر مطبوعات مقرر شد تا به مطبوعات، خبرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني معتبر اعلام شود كه از ترويج و برجسته‌نمايي مطالب تفرقه‌انگيز و ايجاد تقابل ميان مسوولان پرهيز و نشريات نيز از درج آگهي‌هاي غيرمتعارف يا خارج از زمينه تخصصي خودداري کنند.

در اين جلسه همچنين به روزنامه ورزشي «90»، هفته‌نامه «ستاره صبح» و نشريه «بازي رايانه» اي نيز تذكر داده شد.

وجود 2 هزار و 760 نشريه‌ي فعال در كشور

در هفته‌اي كه گذشت؛ سيداحسان قاضي‌زاده - مدير کل مطبوعات و خبرگزاري‌هاي داخلي وزارت ارشاد - هم با بيان اينكه سياست دولت، گسترش نشريات محلي است و در همين راستا تقاضاهاي اخذ مجوز مطبوعات محلي، به صورت پرونده به پرونده در هيأت نظارت بر مطبوعات مورد بررسي قرار مي‌گيرد، گفت: در حال حاضر 3 هزار و 380 نشريه در سطح کشور داراي مجوز هستند که از اين تعداد 2 هزار و 760 نشريه فعال بوده و در حال انتشارند؛ بيش از نيمي از اين نشريات فعال، جزء نشريات محلي و استاني هستند همچنانكه در حدود 2 هزار و 500 تا 3 هزار نشريه در آستانه اخذ مجوز بوده و در نوبت تأييد هيأت نظارت بر مطبوعات هستند.

انتشار مجدد هفته‌نامه‌ي خبري تحليلي مثلث و نشريه‌ي آسيا

شماره چهل و پنجم هفته‌نامه سياسي، فرهنگي "مثلث" با رويكرد خبري تحليلي كه انتشار آن از حدود دو ماه پيش متوقف شده بود، از هفته‌ گذشته برروي پيشخوان دكه مطبوعات قرار گرفت.

نشريه "آسيا" نيز كه حدود يك ماه پيش به دليل آنچه كه از سوي هيات نظارت بر مطبوعات انتشار عكس‌ها و تصاوير خلاف عفت عمومي و استفاده ابزاري از تصاوير و تبليغ و ترويج اسراف و تبذير اعلام شد، با راي اين هيات توقيف شده بود، مجددا منتشر شد.

انتشار اين نشريه در حالي است كه معاون امور مطبوعاتي و اطلاع‌رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين‌كه توقيف روزنامه آسيا تصميم هيات نظارت بر مطبوعات بوده است، گفته بود: نبايد قوه قضائيه به دليل ناهماهنگي‌هاي پيش‌ آمده، روزنامه متخلف آسيا را قبل از بررسي حقوقي تبرئه كند.

محمدعلي رامين در پاسخ به اين سوال كه آيا اين موضوع كه بازپرس شعبه نهم دادسراي كاركنان دولت و رسانه در نامه‌اي خطاب به هيات نظارت دلايل توقيف "آسيا" را ناكافي دانسته و به رفع توقيف آن اقدام كرده است، صحت دارد، اظهار كرده بود: مشكلات حقوقي در بررسي اين پرونده در قوه قضائيه پيش آمده كه در حال بررسي هستيم و اميدواريم حل و فصل شود.

برگزاري نشست رسانه‌ها و امنيت پيروان اديان الهي

هفته پيش هم‌چنين در نشست خبري با عنوان "رسانه‌ها و امنيت پيروان اديان الهي" كه با حضور نمايندگان برخي از رسانه‌هاي داخلي و خارجي و با محوريت عكس‌العمل رسانه‌ها در برابر اهانت به قرآن برگزار شد، معاون امور مطبوعاتي و اطلاع‌رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي رسانه‌ها را به عنوان وسايل ارتباط جمعي مسوول ايجاد پيوند ميان جوامع خواند كه بايد بسترساز همكاري متقابل و مشاركت جمعي در اداره امور عمومي جوامع بشري باشند.

محمدعلي رامين در اين نشست در پاسخ به اين سوال كه مواضع معاونت مطبوعاتي در قبال نحوه برخورد كشورهاي ديگر با خبرنگاران ايراني چيست، گفت: محدوديت‌هاي غربي‌ها براي خبرنگاران ايراني در عين اينكه آزار دهنده است؛ اما بايد صبور بود تا مشخص شود برنده نهايي اين كشمكش مستبدانه غربي‌ها كيست.

برگزاري كارگاه "آشنايي با شيوه‌هاي نوين خبرنويسي"

كارگاه «آشنايي با شيوه‌هاي نوين خبرنويسي» با همكاري دفتر مطالعات و برنامه‌ريزي رسانه‌هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي عصر روز شنبه در محل خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، برگزار شد.

در اين كارگاه كه از سوي معاونت آموزشي و پژوهشي ايسنا و با حضور خبرنگاران، دبيران و سردبيران اين مجموعه برگزار شد، «عليرضا كتابدار»، مدرس روزنامه‌نگاري، با مقايسه سبك‌هاي خبرنويسي كلاسيك از جمله سبك «هرم وراونه» با شيوه‌هاي نوين خبرنويسي كه امروز در رسانه‌هاي بزرگ دنيا مورد استفاده قرار مي‌گيرد، درباره موضوعاتي چون اهميت «نات‌گراف» (پارگراف‌هاي پشتيبان) در خبرنويسي نوين، جزئيات اين نوع خبرنويسي، اهميت «نقل قول‌هاي طلايي» و روش‌هاي حرفه‌يي گنجاندن سابقه اخبار در متن آن‌ها سخن گفت.

برگزاري نمايشگاه رسانه‌هاي ديجيتال

در هفته‌اي كه گذشت اخباري از برگزاري چهارمين جشنواره و نمايشگاه بين‌المللي رسانه‌هاي ديجيتال كه از تاريخ 16 تا 24 مهرماه از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در مصلاي امام خميني (ره) برپا خواهد بود منتشر شد.

نمايشگاهي كه در دو بخش اصلي و جانبي برگزار مي‌شود و نرم‌افزارهاي رسانه‌يي، بازي‌هاي رايانه‌يي، نرم‌افزار تلفن همراه، پايگاه‌هاي اينترنتي و وبلاگ‌ها، هنرهاي ديجيتال و پژوهش، فن‌آوري و نوآوري در رسانه‌هاي ديجتيال بخش‌هاي اصلي اين دوره از جشنواره است.

نخستين دوره‌ي جشنواره‌ي رسانه و بانک

برگزاري نخستين دوره جشنواره رسانه و بانک در حاشيه جشنواره مطبوعات و خبرگزاري‌ها از ديگر اخبار حوزه رسانه در هفته‌اي كه گذشت بود و دبيرخانه جشنواره‌ي مطبوعات و خبرگزاري‌ها از علاقه‌مندان و صاحبان انديشه و قلم در اين حوزه دعوت كرد که آثار خود را در اين زمينه مطابق ضوابط و مقررات مندرج در فرم فراخوان به دبيرخانه جشنواره ارسال كنند.

تبرئه‌ يوتيوب از اتهام نقض كپي‌رايت يك شبكه تلويزيوني

Posted: 25 Sep 2010 05:34 AM PDT

يك دادگاه اسپانيايي با رد شكايت يك كانال تلويزيوني محلي كه يوتيوب را به نقض كپي‌رايتش متهم كرده بود، اين سرويس اشتراك‌گذاري ويديويي را مسوول نظارت بر تصاوير ارسال شده به اين سايت ندانست.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گوگل كه صاحب اين سرويس اشتراك‌گذاري ويديويي است، بلافاصله از اين حكم به عنوان پيروزي واضحي براي اينترنت استقبال كرد.

كانال تلويزيوني اسپانيايي خصوصي تله سينكو يوتيوب را متهم كرده بود با انتشار تصاويري كه به ته سينكو تعلق دارد، از حقوق مالكيت معنوي متعلق به اين شبكه تخطي كرده است.

حكم ابتدايي در سال 2008 از تله سينكو حمايت كرده بود اما گوگل براي اين حكم تقاضاي تجديدنظر كرد و دادگاه مادريدي اكنون حكم اوليه را باطل كرده است.

تله سينكو كه توسط غول رسانه‌يي ايتاليايي مدياست كنترل مي‌شود كه متعلق به سيلويو برلوسكوني، نخست وزير اين كشور است، يوتيوب را متهم كرده كه با پخش قسمت‌هاي سريال‌هاي تلويزيوني، پيش از پخش شدن آن‌ها توسط اين كانال در اسپانيا، به تله سينكو لطمه مي‌زند.

پيش از اين در ماه ژوئن يك قاضي آمريكايي شكايت غول سرگرمي وياكام عليه يوتيوب را كه از اين سايت و گوگل براي دريافت يك ميليارد دلار خسارت به دليل انتشار كليپ‌هاي ويديويي متعلق به اين شركت در سال 2007 تنظيم شده بود، رد كرد.

سرويس ويديويي يوتيوب هنگامي كه يك سال از فعاليتش مي‌گذشت، توسط گوگل به مبلغ 1.65 ميليارد دلار خريداري شد و اكنون به بزرگ‌ترين مقصد ويديويي كاربران آنلاين تبديل شده است.

اخبار حوزه‌ فن‌آوري اطلاعات تحت تاثير كرم جاسوس

Posted: 25 Sep 2010 05:34 AM PDT

كرم استاكس‌نت توانست ركورد خبري اخير اخبار حوزه‌ي فن‌آوري اطلاعات را به خود اختصاص دهد.

به گزارش خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حمله كرم جاسوسگر استاكس‌نت به سيستم‌هاي صنعتي كشور از مهم‌ترين مباحث پيش‌روي حوزه فن‌آوري اطلاعات در هفته و ماه گذشته بود كه با پيگيري‌هاي متعدد و بازتاب نظرات كارشناسان صاحب‌نظر، مسوولان در جهت پاكسازي اين ويروس از سيستم‌ها اقدام شد.

نشست بررسي ويروس‌هاي صنعتي با تمركز بر جاسوس‌افزار صنعتي استاكس‌نت و راه‌هاي پيشگيري،‌ پاكسازي و ايمن‌سازي سيستم‌هاي صنعتي آسيب‌پذير از حملات امنيتي با حضور معاونان، ‌مشاوران و مديران كل وزارت صنايع و معادن هفته گذشته در همين راستا برگزار شد.

در اين نشست جمعي از مسوولان امنيت فضاي سايبري كشور از جمله معاون سازمان پدافند غيرعامل، ‌مشاور افتاي وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات و مديران انجمن رمز ايران آموزش‌هاي لازم را براي پاكسازي سيستم ها ارايه كردند.

اما اجراي طرح دوركاري كه چندي است به عنوان يكي از طرح‌هاي دولت در راستاي دولت الكترونيكي است نيز از موضوعاتي بود كه نظر كارشناسان را به خود جلب كرد، تا جايي كه نقدها و تحليل‌هاي گوناگوني از وضعيت فن‌آوري اطلاعات در كشور و همچنين زير ساخت‌هاي مورد نياز اين حوزه براي اجراي اين طرح شكل گرفت.

انتهاي پيام

اخبار حوزه‌ فن‌آوري اطلاعات تحت تاثير كرم جاسوس

Posted: 25 Sep 2010 05:33 AM PDT

كرم استاكس‌نت توانست ركورد خبري اخير اخبار حوزه‌ي فن‌آوري اطلاعات را به خود اختصاص دهد.

به گزارش خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حمله كرم جاسوسگر استاكس‌نت به سيستم‌هاي صنعتي كشور از مهم‌ترين مباحث پيش‌روي حوزه فن‌آوري اطلاعات در هفته و ماه گذشته بود كه با پيگيري‌هاي متعدد و بازتاب نظرات كارشناسان صاحب‌نظر، مسوولان در جهت پاكسازي اين ويروس از سيستم‌ها اقدام شد.

نشست بررسي ويروس‌هاي صنعتي با تمركز بر جاسوس‌افزار صنعتي استاكس‌نت و راه‌هاي پيشگيري،‌ پاكسازي و ايمن‌سازي سيستم‌هاي صنعتي آسيب‌پذير از حملات امنيتي با حضور معاونان، ‌مشاوران و مديران كل وزارت صنايع و معادن هفته گذشته در همين راستا برگزار شد.

در اين نشست جمعي از مسوولان امنيت فضاي سايبري كشور از جمله معاون سازمان پدافند غيرعامل، ‌مشاور افتاي وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات و مديران انجمن رمز ايران آموزش‌هاي لازم را براي پاكسازي سيستم ها ارايه كردند.

اما اجراي طرح دوركاري كه چندي است به عنوان يكي از طرح‌هاي دولت در راستاي دولت الكترونيكي است نيز از موضوعاتي بود كه نظر كارشناسان را به خود جلب كرد، تا جايي كه نقدها و تحليل‌هاي گوناگوني از وضعيت فن‌آوري اطلاعات در كشور و همچنين زير ساخت‌هاي مورد نياز اين حوزه براي اجراي اين طرح شكل گرفت.

انتهاي پيام

ابلاغ تغيير نام شركت IT به سازمان فن‌آوري اطلاعات

Posted: 25 Sep 2010 05:33 AM PDT

عنوان شركت فن‌آوري اطلاعات به سازمان فن‌آوري اطلاعات تغيير كرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در دومين جلسه كميسيون تخصصي كارگروه مديريت فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات موضوع ابلاغ تغيير نام شركت فن‌آوري اطلاعات به سازمان فن‌آوري اطلاعات توسط رييس جمهور اعلام شد.

گفتني است كميته‌هاي تخصصي«دولت الكترونيكي، تجارت و بانكداري الكترونيكي، فرهنگ ايراني اسلامي در فضاي مجازي،‌ سلامت و رفاه اجتماعي، زيرساخت‌هاي فن‌آوري اطلاعات، گسترش امنيت فضاي توليد و تبادل اطلاعات، بسط قوانين و مقررات ناظر بر فضاي مجازي، رفاه (حوزه هدفمند كردن يارانه‌ها) ذيل مصوبه جلسه اول كميسيون تخصصي هستند.

افزوده شدن 20 هزار كيلومتر تا دو سال آينده

Posted: 25 Sep 2010 05:32 AM PDT

مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت كشور با بيان اين كه در حال حاضر حدود 45 هزار كيلومتر فيبر نوري داريم گفت: طبق برنامه و براساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده تا حدود دو سال آينده 20 هزار كيلومتر فيبر نوري ديگر نيز اضافه مي‌كنيم كه اين ميزان يا به صورت افزايش مسير خواهد بود يا جايگزين مسيرهاي موجود مي‌شود.

محمود خسروي در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: با توجه به اين‌كه به مرور زمان و به دليل صدمه‌هايي كه برخي مسيرهاي فيبر نوري با آن مواجه مي‌شوند، بعد از مدتي نياز به جايگزيني دارند و برخي مسيرها نيز با توجه به پيشرفت تكنولوژي و افت كيفيت بايد با تكنولوژي روز تغيير كنند، قرار است 20 هزار كيلومتر فيبر نوري كه در برنامه داريم به منظور توسعه يا جايگزيني برخي مسيرهاي فيبر نوري باشد.

وي ادامه داد: فيبر نوري كه ما اعلام مي‌كنيم بين شهري و بين استاني است و در واقع 45 هزار كيلومتر فيبر نوري مسير اصلي است كه شامل مسيرهاي فرعي فيبر نوري يا همان داخل شهري نمي‌شود.

مدير عامل شركت ارتباطات زير ساخت با بيان اينكه شركت ارتباطات زيرساخت تنها شركت انحصاري دولتي است كه بايد ارتباطات زيرساخت را براي همه سازمان‌هاي دولتي و غيردولتي فراهم كند گفت: البته آن‌ها از امكانات شركت ارتباطات زيرساخت براي خود استفاده مي‌كنند و ما نيز از امكانات آن‌ سازمان‌ها در اين زمينه به جهت مسيرهاي پشتيبان در شبكه بك بن و زيرساخت استفاده مي‌كنيم.

خسروي در پايان با تاكيد بر اينكه توسعه فيبر نوري به عنوان يكي از زيرساخت‌هاي اصلي كار ما در كشور است تاكيد كرد: يكسري از سازمان‌ها هستند كه به واسطه وظايف سازماني خود امكاناتي را به وجود مي‌آورند؛ به عنوان مثال ما با شركت توانير يا راه‌آهن در حال هماهنگي هستيم كه از امكانات ما در اين زمينه استفاده كنند و ما نيز اين كار را انجام دهيم.

انتهاي پيام

ذخيره‌ اطلاعات ويژه‌ حفاظت شده با توكن ممكن مي‌شود

Posted: 25 Sep 2010 05:31 AM PDT

از وقتي بحث زيرساخت كليد عمومي در وزارت بازرگاني مطرح شد، آينده‌نگري و سرمايه‌گذاري در بخش خصوصي فن‌آور شکل گرفت تا با طرح تواناسازي نرم‌افزارها به اين زيرساخت، کشور محتاج خدمات بيگانگان نباشد؛ بر اين اساس شركت‌هاي توانمند در حوزه امنيت، به سراغ ساخت توكن‌ هوشمند - پيمانه‌ يا انباره‌ي سخت‌افزاري امن (HSM) - رفته و موفق به ساخت و آزمون بسته کامل مولفه‌هاي مورد نياز شدند.

دكتر رسول جليلي - عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف - در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، هنگام انجام يك تراكنش الكترونيكي براي اين كه آغازكننده اين تراكنش از خودش سلب مسوليت نكند، از امضاي ديجيتالي استفاده مي‌کنيم كه در اين راستا توکن هوشمند از ملزومات امضاي ديجيتالي است که انكار حضور در يك تراكنش الكترونيكي مالي / اداري را از افراد سلب مي‌كند.

يك كارشناس امنيت فضاي تبادل اطلاعات با بيان اينكه توانمندسازي نرم‌افزارهاي کاربردي و حتي کاربردهاي مبتني بر وب به امکانات زيرساخت کليد عمومي، مستلزم به کارگيري همه ملزومات امضاي ديجيتالي از جمله توکن هوشمند و گواهي ديجيتالي است، اظهار كرد: اين ملزومات اثبات مي‌کنند که کليد خصوصي امضا کننده يک سند و يا يک تعهد اداري، مالي يا تجاري متعلق به او است و امکان انکار براي حضور وي در فعاليت امضاء شده، وجود ندارد.

وي افزود: توکن هوشمند (Smart Token) که ساده‌ترين شکل پيمانه يا انباره امنيتي سخت‌افزاري است، وظيفه امضاء با استفاده از کليد خصوصي با تضمين عدم دسترسي هيچ مولفه پردازشي به کليد خصوصي امضاء کننده را دارد كه از نظر شکل ظاهر، اين دستگاه بسيار شبيه حافظه‌هاي فلش معمولي است.

او عنوان كرد: اين توکن‌هاي هوشمند كه توانايي پردازشي محدود و امکان ذخيره اطلاعات ويژه‌اي را به شکل حفاظت شده دارند، رايانك‌هايي هستند كه قابليت اتصال به رايانه از طريق پورت USB را دارند، در مواردي مي‌توانند نقش محافظ نرم افزار را براي جلوگيري از كپي‌برداري نيز ايفا کنند.

جليلي گفت: پيمانه امنيتي سخت‌افزاري در كلاس‌هاي متفاوتي عرضه مي‌شوند كه كوچك‌ترين و ضعيف‌ترين آن‌ها از منظر پردازشي توكن‌هاي هوشمند هستند كه معمولا براي رمز كردن اطلاعات با استفاده از كليد خصوصي افراد كه حكم امضاي ديجيتالي را دارد، به كار مي‌روند.

اين كارشناس امنيت سيستم‌هاي رايانه‌يي تصريح كرد: اصلي‌ترين كاربرد اين فرآيند در مباحث تجارت الكترونيكي است و زماني كه مي‌خواهيم يك تراكنش الكترونيكي را انجام دهيم و از جهتي هم مي‌خواهيم آغازكننده اين تراكنش از خودش سلب مسوليت نكند و به تعبيري انكار حضور در يك تراكنش الكترونيكي مالي را از اين منظر از افراد سلب خواهيم كرد.

عضو هيات علمي دانشگاه شريف با اشاره به فعاليت‌هاي وزارت بازرگاني براي فراهم كردن زيرساخت‌هاي لازم براي امضاي ديجتيالي، ابراز كرد: در سال‌هاي اخير مفهومي تحت عنوان «توانمندسازي نرم‌افزارها و خدمات وب-مبنا با زيرساخت كليد عمومي» مطرح شده است كه ارتقاي امنيتي نرم‌افزارهاي کاربردي و پورتال‌ها را در پي خواهد داشت.

جليلي با ذكر وجود حداقل دو شركت فن‌آور بخش خصوصي داراي اين فن‌آوري در كشور بيان كرد: اين شركت‌ها ويژگي‌هاي لازم براي توانمندسازي نرم‌افزارها و پورتال‌هاي سازماني را به زيرساخت‌ كليد عمومي كه در بحث امنيت بسيار مهم است دارند و ساخت آن‌ها صد درصد داخلي است؛ اين شرکت‌ها آزمايشات لازم را انجام داده‌اند و چشم به توجه مسوولان به اين توانمندي‌ دارند.

وي با ذكر اينكه تمام مسوولان عالي كشور، توليد بومي در حوزه امنيت را ارزش مي‌دانند يادآور شد: با وجود اين تاکيد، متاسفانه هنوز انگيزه کافي براي خريد محصول داخلي وجود ندارد و از آنجا که بازار افتا عمدتا در اختيار دولت است، عدم توجه مديران دولتي به شکل‌دهي بازار براي چنين محصولاتي، بخش خصوصي را مايوس خواهد كرد.

اين كارشناس افتا درباره به‌کارگيري برخي شرکت‌هاي خارجي براي ارائه مشاوره در زمينه توانمندسازي سيستم‌ها به زيرساخت کليد عمومي و طرح انتقال تجربياتشان به کارشناسان داخلي، اظهار کرد: اي کاش مسوولان كشور، سميناري را ترتيب مي‌دادند تا بخش خصوصي فن‌آور ما در اين حوزه، دانش و توانمندي خود را به شرکت خارجي دعوت شده آموزش مي‌داد.

اپراتور اول پست كشور چه خواهد كرد؟

Posted: 25 Sep 2010 05:30 AM PDT

با تصويب اصول پروانه اپراتور اول پست، به‌زودي پروانه اين اپراتور پس از آماده شدن با نظر كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات اعطا خواهد شد و بر اساس پيش‌بيني اواخر مهرماه جاري واگذار مي‌شود اما تاكنون موضوع پروانه و خدمات قابل ارايه از سوي اپراتور اول پست، حيطه قلمرو فعاليت و مدت اعتبار پروانه تصويب شده در اين حوزه است.

به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تأسيس سازمان پست دولتي پيش از اين به تصويب دولت رسيده و در حال حاضر آماده‌سازي پست براي اجرايي شدن اصل 44 و خصوصي‌سازي، يکي از اصلي‌ترين موضوع‌هاي مطرح در اين حوزه است كه ظاهرا به همين منظور با تلاش مديران و متخصصان، ابعاد مختلف اين موضوع شناسايي و برنامه لازم تدوين شده است.

يكي از اصولي كه در اين باره به تصويب اعضاي كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات رسيده به شرايط رقابتي، تعريف خدمات متقابل با ديگر اپراتورها، ضمائم فرهنگي و امنيتي و الزامات سرمايه‌گذاري خارجي تا سقف 49 درصد از سهام اين اپراتور، مربوط است؛ هم‌چنين با توجه به اين اصول، چگونگي تعريف تعرفه‌ها و رعايت اصول رقابت و هم‌چنين حق‌الامتياز و سهم درآمدي دولت نيز مشخص شده است.

چندي پيش محمد محرابي - مدير کل دفتر برنامه، بودجه و نوسازي و تحول اداري سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي - در گفت‌و‌گو با ايسنا گفته بود: يکي از برنامه‌هاي مهم در سال جاري، بحث اپراتور اول پست بوده و قرار است مزايده بين‌المللي آن برگزار و تا پايان سال جاري نيز پروانه آن اعطا شود.

هم‌چنين به گفته وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات ورود تکنولوژي‌هاي جديد مي‌تواند تهديدي براي حوزه پست باشد اما با آينده‌نگري مي‌توان اينگونه تهديدها را به فرصت‌هاي جديد تبديل کرد و با برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته و تنوع بخشي به محصولات، به زودي از نظر کارآمدي و اثربخشي، به نقطه‌اي برسيم که بتوانيم پست را به يک کسب و کار موفق تبديل کنيم.

ظاهرا براي تنظيم پروانه اپراتور اول پست از مشاور خارجي استفاده نشده و مشاوران و متخصصان داخلي و هم‌چنين بهره‌گيري از اسناد و مدارك موجود در اتحاديه جهاني پست (UPU) در اين حوزه از جمله منابع مورد استفاده براي تنظيم اين پروانه بوده است.

معاون وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات درباره فعاليت‌هاي حاكميتي در حوزه پست نيز گفته بود: بر اساس سياست‌هاي اصل 44 قانون اساسي، در حوزه پست، امكان واگذاري بخش تجزيه مبادلات مركزي پست و مديريت توزيع به بخش خصوصي وجود نداشته و اين موارد از مباحث حاكميتي محسوب مي‌شود.

محمد كرم‌پور با بيان اين كه موضوع ساماندهي اين بخش حاكميتي در وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات در حال پيگيري است گفته بود كه تلاش بر اين است تا موضوع واگذاري پروانه اپراتور اول پست و تشكيل سازمان پست دولتي به صورت همزمان صورت بگيرد تا تداخلي در اين حوزه بوجود نيايد.

وي هم‌چنين با اشاره به ايجاد اپراتورهاي دوم، سوم پست در آينده نيز اظهار كرده بود: پروانه‌هاي اين دو اپراتور در مرحله مطالعه و در مسير اجرايي است. هم‌چنين فراخواني به منظور ساماندهي شركت‌هاي فعال در زمينه پست‌هاي بين‌المللي نيز داده شده است.

اما مدير عامل شرکت پست به خبرنگار ايسنا اظهار كرده بود: براي تفکيک بخش حاکميت از تصدي، يک بخشي را به‌عنوان اپراتور اول پست آماده کرديم و تقريبا چارچوب پروانه آن آماده است و در کميسيون تنظيم مقررات هم مطرح شده و ظرف چند هفته آينده پروانه اپراتور اول ابلاغ مي‌شود.

محمدحسن محبيان عراقي يادآور شده كه اپراتور اول پست که تشکيل شد، اساسنامه بخش حاکميتي آن آماده و براي دولت ارسال شده و دولت نيز تصويب کرده و ما منتظر تصويب و ابلاغ اساس‌نامه سازمان پست دولتي هستيم که بعد از ابلاغ آن سازمان پست دولتي تشکيل مي‌شود و ديگر عملا حاکميت از تصدي جدا مي‌شود.

در هر حال اپراتور بايد طي پروسه يک يا دو ساله براي ورود به بورس آماده شود و به شرکتي به منظور سودآوري و رقابتي براي ورود به عرصه رقابت امور و خدمات پستي تبديل شود؛ بنابراين اين اميدواري از سوي مسوولان وجود دارد كه در سال جاري اپراتور پست تشکيل شود و بعد از گرفتن مصوبه مجلس، سازمان پست دولتي تشکيل ‌شود.

انتهاي پيام

دفتر خبرگزاري مهر در مالزي افتتاح شد

Posted: 25 Sep 2010 05:29 AM PDT

دفتر منطقه‌اي خبرگزاري مهر در جنوب شرق آسيا افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ايسنا، طي مراسمي و با حضور مسوولاني از دو کشور ايران و مالزي دفتر منطقه‌اي خبرگزاري مهر در جنوب شرق آسيا در کوالالامپور - پايتخت مالزي - افتتاح شد.

در اين مراسم که همزمان با شروع هفته دفاع مقدس برگزار شد، محمد مهدي زاهدي ـ سفير ايران در مالزي، حجت الاسلام واحدي ـ رايزن فرهنگي ايرن در مالزي ، عزيزالله معمارياني ـ رايزن علمي ايران در مالزي و مدير عامل و رييس هيات مديره خبرگزاري برناما و خبرنگاران و نمايندگان رسانه‌هاي دو کشور حضور داشتند.

سيد مهدي خاموشي ـ رييس سازمان تبليغات اسلامي ، محسن اسماعيلي ـ عضو حقوقدان شوراي نگهبان، علي عسگري ـ معاون سازمان ملي جوانان، محمد رضا اسماعيلي ـ مدير کل امور مجامع سازمان تبليغات اسلامي نيز از جمله ديگر مهمانان حاضر در اين مراسم بودند.

در اين مراسم پرويز اسماعيلي ـ مديرعامل خبرگزاري مهر، سفير ايران در مالزي، رييس هيات مديره خبرگزاري برناما و رييس سازمان تبليغات اسلامي به سخنراني پرداخته و ضمن مهم خواندن عرصه خبر در دنياي امروزي بر لزوم اطلاع رساني دقيق و شفاف تاکيد کردند.

بازی‌های رایانه‌ای در آموزش فرهنگ شهرنشینی

Posted: 25 Sep 2010 05:28 AM PDT

معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به اهمیت بازی‌های رایانه‌ای در آموزش فرهنگ شهرنشینی به قشر کودک و نوجوان گفت: بر همین اساس، این سازمان در نامه‌ای به رییس بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، پیشنهاد تولید بازی «تهران 1500 » را داده است.






هادی منبتی در گفت‌وگو با کمیته اطلاع‌رسانی نخستین نمایشگاه و جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تهران، افزود: هنوز فعالیتی در این باره صورت نگرفته است و فقط در حد یک پیشنهاد از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای قرار دارد.
وی ادامه داد: «تهران 1500 » یک فیلم سینمایی انیمیشنی است که توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تولید شده و در این فیلم، وضعیت مردم شهر تهران در 113 سال بعد به نمایش درآمده است.

معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با بیان اینکه تا کنون انیمیشنی با این مضمون ساخته نشده است، افزود: با توجه به ظرفیت‌های این انیمیشن، در نامه‌ای به مینایی رییس بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، پیشنهاد ساخت این بازی ارائه شد.

منبتی ادامه داد: با توجه به اینکه ساخت بازی رایانه‌ای جذاب و پر محتوا به حمایت و تخصص نیاز دارد، تصمیم گرفته شد که از بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برای ساخت این بازی کمک گرفته شود.
این مقام سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خاطر نشان کرد: پیش از این معاونت فرهنگی و معاونت اجتماعی شهرداری تهران یک سری بازی‌های رایانه‌ای دو بعدی در حوزه آموزش شهروندی و حفاظت از محیط زیست برای کودکان ساخته بودند که بسیار ساده بود اما با توجه پیچیدگی بازی تهران 1500 تصمیم گرفته شد که از تجربیات و حمایت‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در این حوزه استفاده شود.

منبتی با تاکید بر اینکه تشکیل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال‌های اخیر موجب ساماندهی هر چه بیشتر و رونق نسبی بازی‌های داخلی شده است، گفت: این نهاد در چند سال اخیر اقدامات بسیار خوبی را در حوزه بازی‌های رایانه‌ای انجام داده است اما با توجه به گستردگی این حوزه، باید سایر نهاد ها و سازمان‌های فرهنگی نیز در پیشبرد امور به بنیاد کمک کنند.

معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران رده‌بندی بازی‌ها توسط بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای را از جمله اقدامات موثر این نهاد در حوزه بازی‌های رایانه‌ای بیان کرد و افزود: امروزه با وجود رده‌بندی بازی‌ها، والدین با آگاهی بیشتری دست به انتخاب بازی برای کودک و نوجوان خود می‌زنند و همین مسئله تا حدوی موجب سامان بازار بازی‌های رایانه‌ای شده است.

این مقام سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران قرار گرفتن بازی‌های رایانه‌ای در سر فصل تولیدات فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را از جمله اقدامات این نهاد برای حمایت از عرصه بازی‌های رایانه‌ای بیان کرد.
وی فعال کردن تولید و دادن سفارش ساخت بازی رایانه‌ای به بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای را از دیگر حمایت‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای رونق این عرصه عنوان کرد و گفت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران آماده هر گونه همکاری با بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای است.

معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران همچنین درباره انیمیشن تهران 1500 نیز گفت: تمامی کارهای فیلم انیمیشنی تهران 1500 تا یک ماه آینده پایان خواهد یافت و به احتمال زیاد این فیلم در تعطیلات نوروزی سال آینده اکران عمومی خواهد شد.
منبتی اضافه کرد: شخصیت‌های فیلم انیمیشنی تهران «1500» 10 نفر از ... استارهای سینمای کشور از جمله محمدرضا شریفی نیا، هدیه تهرانی، گوهر خیر اندیش، مهتاب نصیرپور، مهران مدیری و حسام الدین نواب صفوی هستند.

نخستین جشنواره و نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای تهران توسط بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای امسال در دو بخش برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان می‌توانند برای اطلاعات بیشتر به نشانی اینترنتی www.irgf.ir مراجعه کنند.

چگونه از حريم خصوصي کودکان در اينترنت حفاظت کنيم؟

Posted: 25 Sep 2010 05:27 AM PDT

يافته‌هاي بررسي وال استريت ژورنال نشان مي‌دهد وب‌سايت‌هاي محبوب نزد کودکان و نوجوانان، فن‌آوري‌هاي رديابي بيش‌تري نسبت به وب‌سايت‌هاي متداول براي بزرگ‌سالان به‌کار مي‌گيرند اما والدين مي‌توانند اقداماتي را براي محدود کردن قرارگيري کودکانشان در معرض ديد آنلاين انجام دهند.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، فعاليت وب‌گردي به وسيله کوکي‌ها، بي...‌ها و فلش کوکي‌ها که فايل‌هاي رايانه‌يي کوچک يا برنامه‌هاي نرم‌افزاري نصب شده در رايانه هنگام بازديد از يک صفحه وب هستند، مورد رديابي قرار مي‌گيرد.

برخي از آن‌ها مفيد بوده اما برخي ديگر از سوي شرکت‌ها براي رديابي کاربران از سايتي به سايت ديگر و تهيه اطلاعات از فعاليت‌هاي آنلاين آن‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

تمامي کاربران اينترنت بزرگسالان يا کودکان مي‌توانند با تغيير تنظيمات در مرورگرهاي وب و برنامه فلش ادوب سيستمز، رديابي را محدود کنند. اين تنظيمات مي‌توانند کوکي‌ها را حذف کرده و انواع کوکي‌هايي را که ممکن است در رايانه قرار بگيرند، محدود کنند.

براي حفاظت بيش‌تر والدين هم‌چنين مي‌توانند برنامه‌هاي کوچکي به نام افزونه را در مرورگر کودکان خود نصب کنند و کودکان را از مشاهده تبليغات هدفمندي که توسط ابزارهاي تهيه شده از سوي شبکه‌هاي تبليغاتي منتشر مي‌شوند، منع کنند.

بر اساس بررسي منتشره در ژورنال Applied Developmental Psychology، اما بررسي‌ها و مصاحبه‌ها، ملاحظه بيش‌تر براي محافظت از کودکان به‌ويژه خردسالان در فضاي آنلاين را مطرح مي‌کنند.

کودکان سنين مدرسه ابتدايي ممکن است اصول ايمني اينترنت را درک نکنند. به عنوان مثال خردسالان ممکن است ندانند ارسال نام و نشاني اي‌ميل براي يک مسابقه احتمال دارد كه اطلاعات شخصي آن‌ها را به دست کساني بيندازد که آن را بفروشند.

چنين نگراني‌هايي درباره نوجوانان که تا اندازه‌اي کم و بيش همانند والدينشان درباره وب آگاهي دارند، کم‌تر است اما بررسي که اوايل سال جاري از سوي محققان دانشگاه برکلي کاليفرنيا و دانشگاه کاليفرنيا منتشر شد، حاکي از اين بود که نوجوانان نسبت به بزرگ‌سالان بيش‌تر احتمال دارد تصور کنند حريم خصوصي آنلاين آن‌ها حفاظت شده است در حالي که اينطور نيست.

در اينجا راه‌هايي ارايه شده که مي‌تواند در حفظ فرزاندنش از چشمان کاوشگر در وب به والدين کمک کند:

گفت‌وگوي حريم خصوصي:

تيم لوردان، مدير عامل گت نت وايز، گروه غيرانتفاعي که هدف آن بهبود ايمني آنلاين است مي‌گويد كه والديني که نگراني رديابي رفتاري هستند، بايد ابتدا با کودکان خود درباره حريم خصوصي آنلاين صحبت کنند. چنين گفت‌وگويي مي‌تواند به بسياري از جنبه‌هاي حريم خصوصي در وب از رديابي گرفته تا استفاده از سايت‌هاي شبکه اجتماعي و افشاي اطلاعات شخصي، بپردازد.

به گفته لوردان، والدين بايد به کودکان خود به‌ويژه خردسالان يادآوري کنند که نام و اطلاعات شخصي خود را در فضاي آنلاين ارايه ندهند. همچنين بايد به آن‌ها نسبت به حقه‌هاي رايج در وب مانند پنجره‌هاي تبليغاتي که به يک‌باره ظاهر مي‌شوند و ممکن است جاسوس‌افزار در رايانه نصب کنند، هشدار دهند.

بر اساس تحليل انجمن آنلاين تراست، در دوره سه ماهه اخير بيش از صد شبکه و مرکز تبليغاتي تبليغ‌هايي را ارسال کرده‌اند که مي‌توانند نرم‌افزار مخرب را در رايانه يک کاربر نصب کنند.

لوردان مي‌گويد: والدين بايد از کودکان ابتدايي بخواهند هنگامي که سايتي تقاضاي اطلاعات شخصي مي‌کند به آن‌ها اطلاع دهند. قانون حمايت از حريم خصوصي آنلاين کودکان معروف به "کوپا" گردانندگان وب‌سايت‌ها را از جمع‌آوري آگاهانه اطلاعات قابل شناسايي از کودکان پايين 13 سال، بدون موافقت والدين ممنوع مي‌کند.

برخي از سايت‌ها از کودکان مي‌خواهند نشاني اي‌ميل والدينشان را وارد کنند تا اجازه بگيرند. هنگامي که والدين يک اطلاع کوپا را دريافت مي‌کنند بايد از سايت بازديد و سياست حريم خصوصي آن را مورد بررسي قرار دهند تا پس از آن به کودک خود اجازه ثبت نام در سايت را بدهند.

نرم‌افزار مونيتورينگ:

برخي از والدين از نرم‌افزار مانند نت ناني شرکت کانتنت واچ و نورتون آنلاين سيمانتک براي کنترل فعاليت کودک خود استفاده مي‌کنند. چنين برنامه‌هايي جلوگيري از دسترسي کودکان به محتواي ممنوعي مانند هرزه‌نگاري، شرط بندي يا خشونت را مدنظر دارند.

هم‌چنين به والدين امکان مي‌دهند فعاليت کودکان در شبکه اجتماعي را مشاهده و محدود کنند؛ برخي از آن‌ها نيز گزينه‌اي براي مسدود کردن تبليغات دارند. با اين همه اين برنامه‌ها فن‌آوري‌هاي رديابي آنلاين مانند کوکي‌ها را مسدود نمي‌کنند.

والدين مي‌توانند از نرم‌افزار مونيتورينگ براي مشاهده سايت‌هاي جديدي که کودکان بازديد مي‌کنند و بررسي اين سايت‌ها و سياست‌هاي حرم خصوصي آن‌ها استفاده کنند.

کارشناسان مي‌گويند مهم است با کودکان درباره چنين مونيتورينگي صادق بود و براي آن دليل آورد بويژه که بررسي‌ها نشان داده‌اند که کودکان مونيتورينگ والدين را تعرض به حريم خود مي‌دانند.

مسدود کردن تبليغات:

والدين مي‌توانند براي جلوگيري از کليک کردن کودکان برروي تبليغات، برنامه‌هايي را مد نظر بگيرند که بيش‌تر تبليغات وب و ردياب‌گرهايي را که اغلب با آن‌ها همراهي دارند، مسدود مي‌کنند. مسدود کردن تبليغات يک گام بحث برانگيز است زيرا بسياري از وب‌سايت‌ها براي تامين محتواي خود به تبليغات متکي هستند.

يکي از برنامه‌هاي مورد استفاده گسترده Ad Block Plus است که رايگان بوده و بيش‌تر با مرورگر فايرفاکس موزيلا کار مي‌کند.

توكن‌هاي هوشمند ابزاري براي دست‌نخوردگي اطلاعات شخصي

Posted: 25 Sep 2010 05:27 AM PDT

توكن‌هاي سخت‌افزاري قابليت ذخيره‌سازي اطلاعات محرمانه کاربران از قبيل کليدهاي رمزنگاري، کلمات عبور و يا داده مرجع به‌صورت امن را داشته و امکان دسترسي غيرمجاز به اين اطلاعات و دستکاري آن‌ها وجود نخواهد داشت.

مهندس مهدي فلاح‌چاي - كارشناس فن‌آوري اطلاعات - در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، توكن‌هاي سخت‌افزاري را به‌عنوان نسل جديدي از سخت‌افزارهاي امنيتي دانست و اظهار كرد: توکن‌هاي هوشمند علاوه بر اين که به‌عنوان يک رسانه امن ذخيره‌سازي اطلاعات سري مورد استفاده قرار مي‌گيرند، امکان انجام عمليات و مکانيزم‌هاي مختلف رمزنگاري نيز جهت امن‌سازي بسترهاي اطلاعاتي در آن‌ها وجود دارد.

اين كارشناس با اشاره به کارت‌هاي هوشمند و توکن‌هاي USB كه به‌عنوان رايج‌ترين توکن‌هاي سخت‌افزاري امروزي مطرح هستند، عنوان كرد: کارت‌هاي هوشمند از قدمت بيش‌تري نسبت به توکن‌هاي USB برخوردارند يا به عبارت ديگر توکن‌هاي USB عضو جديد و تکامل‌يافته کارت‌هاي هوشمند تلقي مي‌شوند هرچند كه از نظر قابليت‌هاي فني و خدماتي که ارائه مي‌دهند مشابه يکديگرند.

فلاح‌چاي گفت: نيازمند نبودن پورت‌هاي USB به دستگاه كارت‌خوان برگ برنده آن‌ها در برابر كارت‌هاي هوشمند به حساب مي‌آيد.

مزايا، معايب و ويژگي‌ها

اين كارشناس درباره تفاوت حافظه‌هاي FLASH و توكن‌ها ابراز كرد: حافظه هاي فلش به‌طور معمول صرفاً به‌عنوان يک رسانه عادي جهت ذخيره‌سازي اطلاعات به کار مي‌روند در حالي كه ملزومات امنيتي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري در آ‌ن‌ها رعايت نشده است و امکان پردازش و انجام عمليات رمزنگاري در فلش وجود ندارد و از اين رو قياس بين توکن‌هاي USB و فلش به‌دليل ماهيت کاملاً متفاوت آن‌ها منطقي به‌نظر نمي‌رسد.

وي درباره مزاياي توكن‌ها بيان كرد: توکن‌هاي سخت‌افزاري و به‌ويژه توکن‌هاي USB هوشمند مزاياي متعددي در ارائه امنيت به کاربران دارند که از آن جمله مي‌توان به احراز هويت دو عامله کاربران، نگه‌داري امن و جلوگيري از دسترسي غيرمجاز به داده‌ها و اطلاعات حساس کاربر، امکان دسترسي امن و مجاز به برنامه‌هاي کاربردي مختلف و پايگاه‌هاي داده و هم‌چنين امکان انجام عمليات رمزنگاري مختلف مانند رمزگذاري اطلاعات و امضاي ديجيتال اسناد الکترونيک به‌صورت سخت‌افزاري اشاره كرد.

او با اشاره به عرضه راه‌حل‌هاي امنيتي بالقوه و بالفعل گوناگون مبتني بر توکن تصريح كرد: رمزگذاري و امضاي ديجيتال فايل‌ها و اطلاعات حساس کاربر، ايجاد يک پارتيشن امن و رمزگذاري شده در سيستم، دسترسي به برنامه‌هاي کاربردي، ورود امن به شبکه/سيستم عامل، امنيت در شبکه خصوصي مجازي ،امنيت پست الکترونيک، هويت شناسي دو عامله در وب، دولت، تجارت و حفظ سلامت الکترونيکي برخي از اين راه‌حل‌ها هستند.

چه كساني از توكن استفاده مي‌كنند؟

اين كارشناس امنيت شبكه استفاده از توکن‌هاي هوشمند را محدود به کاربران و مشاغل خاصي ندانست و خاطر نشان كرد: به‌طور عمده توکن هوشمند توسط مراکز تجارت الکترونيک، بانک‌ها، ارگان‌هاي نظامي، سيستم‌هاي اتوماسيون، وزارت‌خانه‌ها، بيمارستان‌ها و کليه افراد و سازمان‌هايي که محرمانگي و اطمينان از حفظ تماميت و دست‌نخوردگي اطلاعات شخصي برايشان حائز اهميت است و احراز هويت اشخاص جهت دسترسي به منابع اطلاعاتي برايشان ضروري باشد، قابل استفاده است.

نحوه ذخيره‌سازي در توکن‌ها

فلاح‌چاي يادآور شد: نحوه ذخيره‌سازي اطلاعات و انجام عمليات رمزنگاري در توکن‌هاي هوشمند اصولاً بايد منطبق با استانداردهاي شناخته شده صورت بگيرد تا توسط تمامي برنامه‌هاي کاربردي که از اين استاندارد پشتيباني مي‌كنند قابل استفاده باشد.

او ادامه داد: در توکن هوشمند Parskey عمليات توليد کليد، رمزنگاري متقارن و نامتقارن و ذخيره‌سازي و مديريت واحدهاي اطلاعاتي در آن منطبق با استاندارد PKCS#11 (در بخش توليد رابط برنامه‌نويسي) صورت مي‌گيرد و از اين توکن مي‌توان در نرم‌افزارهايي که از استاندارد PKCS#11 پشتيباني مي‌كنند، نظير Adobe Acrobat و Outlook Express استفاده كرد.

نيازمندي توليد قطعات سخت‌افزاري توکن هوشمند

اين كارشناس با بيان اينكه توليد قطعات سخت‌افزاري توکن هوشمند نيازمند تجهيزات توليد قطعات نيمه هادي است اظهار كرد: در حال حاضر امکان ساخت تراشه‌هاي کارت هوشمند و درنتيجه نوعي از توکن‌ها که از اين فن‌آوري استفاده مي‌کنند در ايران وجود ندارد اما انواع ديگر که پردازنده (تراشه) همه منظوره و نرم‌افزار (firmware توکن) خاص خود را دارند، مي‌توانند توليد شوند.

او ابراز كرد: به‌دليل وابسته نبودن صنعت نرم‌افزار به ديگر صنايع، امکان استفاده از علوم رايانه و رمزنگاري در جهت توسعه توکن‌ها و بهبود وضعيت موجود به طور کامل در داخل کشور وجود دارد.

رويکرد وزارت بازرگاني چيست؟

وي درباره ميزان حمايت‌هاي صورت گرفته از توليد اين محصول در داخل كشور عنوان كرد: ظرفيت توليد کاملا وابسته به نياز بازار است ولي با توجه به رويکرد دولت و وزارت بازرگاني که سهم عمده بازار را در اختيار دارند، نمي‌توان انتظار رشد ظرفيت در توليد داخلي را داشت.

او در بيان علت اين موضوع گفت: در حال حاضر وزارت بازرگاني گواهي نامه هايي مانند FIPS 140 را از توليدکننده درخواست مي‌کند که امکان دريافت آن‌ها براي شرکت‌هاي ايراني وجود ندارد و به عنوان مثال گواهي نامه فوق توسط ايالات متحده آمريکا ارائه مي‌شود.

فلاح چاي درباره آثار تحريم‌ها نيز بر واردات توكن خاطر نشان كرد: نوع خاصي از توکن‌ها که از چيپ‌هاي کارت هوشمند بهره مي‌گيرند، در واردات چيپ کارت هوشمند دچار مشکل مي‌شود ولي انواع ديگري که پردازنده و نرم‌افزار خاص خود را دارند، مي‌توانند در داخل مورد استفاده قرار گيرند.

وي افزود: نکته ديگر اينکه برخي از توکن‌هاي هوشمند داراي تراشه‌هايي هستند که از کمک پردازنده‌هاي رمزنگاري بهره مي‌گيرند و ورود برخي از اين نوع تراشه‌ها به ايران ممنوع است و درنتيجه توليد توکن با استفاده از اين تراشه ها با مشکل مواجه خواهد شد.

امكان بروز حفره‌هاي امنيتي

اين كارشناس امنيت شبكه درباره امكان بروز حفره‌هاي امنيتي در توكن‌ها و امكان جاسوسي اطلاعات تصريح كرد: حملات کانال جانبي مهم‌ترين نوع حملات فيزيکي به تراشه‌هاي توکن هوشمند است.

او ادامه داد: معمولا اين نوع از حملات از رفتار تراشه در زمان انجام محاسبات، بهره‌برداري مي‌کنند و تحليل توان مصرفي، تابش الکترومغناطيس، زمان انجام محاسبات، عکس‌العمل در مقابل ايجاد خطا و اختلال، مي‌تواند اطلاعاتي را درباره کليد سري ذخيره شده در حافظه توکن هوشمند، آشکار کند.

فلاح چاي بيان كرد: با توجه به سادگي نسبي و کارساز بودن حمله تحليل توان، در صورت عدم توجه و مقابله با اين نوع حمله تلاش‌هايي که در ساير بخش‌هاي طراحي و پياده‌سازي سيستم براي برقراري امنيت به‌کار رفته‌اند، بي‌اثر خواهند شد.

وي ادامه داد: در توکن‌هاي هوشمند به علت سادگي پردازنده و حجم محدود داده‌ها همبستگي بين توابع توزيع احتمال مصرف توان و داده‌هاي در حال پردازش، نسبتاً زياد بوده و قابل بهره‌گيري در تحليل توان است.

به گفته او از زمان معرفي حمله تحليل توان توسط کچر و همکارانش تاکنون، روش‌هاي مختلفي براي مقابله با اين نوع حمله‌ها ارائه شده‌اند و اين روش‌هاي مقابله عموماً موجب کاهش کارايي سيستم مي‌شوند، به‌عبارت ديگر بده بستاني بين مقابله با اين نوع حمله‌ها و کارايي وجود دارد.

او با بيان اينكه تنظيمات مربوط به مشخصه واحدهاي اطلاعاتي ذخيره شده در توکن نيز سهم مهمي در امنيت اطلاعات ذخيره شده در توکن ايفا مي‌كند، تصريح كرد: با اعمال تنظيمات مناسب در اين مشخصه‌ها مي‌توان واحدهاي اطلاعاتي ذخيره شده در توکن را در مقابل استخراج و تغيير محافظت كرد.

فلاح‌چاي در پايان خاطر نشان كرد: در توکن‌هاي هوشمند استفاده از حافظه‌هاي خارجي مي‌تواند امنيت آن‌ها را در مقابل حملات مختلف به خطر اندازد و استفاده از حافظه داخلي ميکروکنترلر در توکن‌هاي هوشمند ضروري است.

"خبر جنوب" 32 ساله شد

Posted: 25 Sep 2010 05:26 AM PDT

روزنامه "خبر جنوب"، يكي از پر تيراژترين روزنامه‌هاي كشور ورود به 32 سالگي‌اش را جشن گرفت.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، روزنامه‌ خبر ‌جنوب با مديريت حسين واحدي‌پور، سي و دو سال قبل و هم‌زمان با حركت انقلاب اسلامي، متولد شد و روز پنجشنبه، 8 هزار و 512امين شماره متوالي خود را منتشر كرد.

حسين واحدي‌پور به ايسنا گفت: طي اين 32 سال و علي‌رغم تمام مشكلات و تنگ‌ناها هيچ‌گاه روزنامه تعطيل نبود و در سال‌هاي اخير حتي ايام نوروز نيز با هدف از بين بردن خلا اطلاع‌رساني، منتشر شده است.

وي با تاكيد بر اينكه لطف خداوند و همراهي مردم و تلاش كاركنان دلسوز اين روزنامه از جمله عوامل مهم در كسب اين موفقيت است، گفت: خوشبختانه و در سال‌روز سي و دو سالگي روزنامه خبر جنوب، احداث ساختمان جديد و هم‌چنين اولين موزه مطبوعات در محل ساختمان قديم اين نشريه در شيراز آغاز شد.

واحدي‌پور كه خود سال‌ها به‌عنوان خبرنگار فعاليت‌ كرده است، خاطرنشان كرد: موزه مطبوعات محلي براي نگه‌داري سوابق روزنامه‌هاي مختلف محلي، تنديس روزنامه‌نگاران مشهور و هم‌چنين تجهيزات چاپ از ابتدا تاكنون خواهد بود كه به‌شكل دائمي ايجاد مي‌شود.

مدير مسوول و صاحب‌ امتياز روزنامه خبر جنوب با تصريح اينكه از اولين گام توسعه فعاليت‌هاي رسانه‌يي در ابعاد كمي و كيفي را به‌عنوان يك هدف متعالي مد نظر داشته و دارد، گفت: ساختمان جديد روزنامه خبر جنوب، يك ساختمان كاملا تخصصي و اولين نمونه آن در فارس و جنوب كشور خواهد بود.

واحدي‌پور با بيان اين‌كه ارتقاء سطح آگاهي‌ها و دانش عمومي جامعه و تلاش براي اطلاع‌رساني صحيح، شفاف و به‌موقع، از افتخارات روزنامه خبر‌ جنوب محسوب مي‌شود، تاكيد كرد: صداقت در انعكاس رويدادها كه به‌عنوان يك اصل مهم در دستور كار قرار داشته و دارد، اولين و مهم‌ترين عامل در اقبال عمومي به خبر جنوب بوده و هست.

به ‌گزارش ايسنا، انتشار روزنامه خبر جنوب از سال 1358 رسما در شيراز آغاز شد و امروز اين روزنامه به‌عنوان پرتيراژترين روزنامه‌ در جنوب كشور، يكي از رسانه‌هاي منبع در انعكاس اخبار و رويدادها به‌شمار مي‌رود.

آزمايش كتاب‌هاي ديجيتالي در مدارس ژاپن

Posted: 25 Sep 2010 05:26 AM PDT

ژاپن با هدف افزايش نقش فن‌آوري اطلاعات در كلاس‌هاي درس نسل جديدي كه در دوران ديجيتال به دنيا آمده‌اند، به‌زودي آزمايش كتاب‌هاي درسي الكترونيكي را در مدارس ابتدايي آغاز مي‌كند.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بر اساس پروژه "مدرسه آينده"، 10 مدرسه ابتدايي در ژاپن به دانش‌آموزان پايين 12 سال رايانه‌هاي لوحي داده و كلاس‌هاي درس را به بيلبوردهاي الكترونيكي تعاملي مجهز مي‌كنند.

اين دستگاه‌هاي متصل به شبكه، نرم‌افزاري دارند كه امكان مي‌دهد حروف پيچيده زبان ژاپني برروي نمايشگر ردگيري شود يا ايده‌ها برروي يك صفحه سفيد مجازي به صورت فوري و در حالي كه معلم به صورت ديجيتالي بر كار دانش‌آموزان نظارت مي‌كند، مبادله شوند.

به گفته يكي از مقامات وزارت ارتباطات ژاپن كه اين برنامه آزمايشي را اجرا مي‌كند، اين كشور با وجودي كه در فن‌آوري نوين پيشرو است اما در استفاده از IT در آموزش از كره جنوبي، سنگاپور، انگليس و كشورهاي ديگر عقب‌تر است.

دانش‌آموزان ژاپني پيش از اين در برنامه‌هاي مدارس از كنسول‌هاي بازي براي امتحان استفاده كرده‌اند اما به شكل يك ابتكار ملي نبوده است.

ناشران كتاب، نرم‌افزار و ساير مطالب آموزشي هفته گذشته جديدترين محصولات پيشرفته خود براي كلاس‌هاي درس آينده را در نمايشگاه New Education Expo در توكيو به نمايش گذاشتند.

توقف ساخت گوشي‌هاي سيمبيان در سوني اريكسون

Posted: 25 Sep 2010 05:25 AM PDT

سوني اريكسون كه حاصل سرمايه‌گذاري مشترك ميان شركت‌هاي سوني و اريكسون است، جديدترين سازنده گوشي شد كه استفاده از سيستم عامل سيمبيان را كنار مي‌گذارد.

به گزارش سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سخنگوي سوني اريكسون با تاييد صحبت‌هاي مدير فن‌آوري اين شركت با روزنامه فن‌آوري سوئدي "ني تكنيك"، اعلام كرد كه سوني اريكسون ديگر قصد ندارد هيچ محصول جديدي با استاندارد بنياد سيمبيان يا سيستم عامل آن بسازد.

سيمبيان به دليل نوكيا كه از اين سيستم عامل به عنوان نرم‌افزار اصلي در تلفن‌هاي پيشرفته خود استفاده مي‌كند هم‌چنان به عنوان پرفروش‌ترين سيستم عامل تلفن همراه جهان باقي مانده است اما طبق آمار گارتنر، سهم بازارش از 51 درصد در سه ماهه دوم سال گذشته به 41.2 درصد در سه ماهه دوم سال جاري كاهش يافته است.

سوني اريكسون از سيمبيان در گوشي‌هاي مدل Vivaz خود و هم‌چنين از نرم‌افزار آندرويد گوگل و سيستم‌هاي اختصاصي ديگر استفاده مي‌كند.

نوكيا كه بزرگ‌ترين سازنده تلفن همراه جهان است، در سال 2008 بنياد سيمبيان را ايجاد كرد تا كد اين نرم‌افزار را با ديگر سازندگان گوشي شامل سوني اريكسون، سامسونگ الكترونيكس و ساير طراحان و سازندگان تراشه به اشتراك بگذارد.

سامسونگ علاوه بر طراحي نرم‌افزار اختصاصي خود به‌نام Bada از آندرويد نيز در گوشي‌هايش استفاده مي‌كند در حالي كه موتورولا چند سال قبل از سيمبيان به آندرويد روي آورد.

10 سال زندان براي سرقت اينترنتي ميليون دلاري

Posted: 25 Sep 2010 05:24 AM PDT

يك هكر رايانه‌يي براي سرقت و بازفروش 10 ميليون دقيقه سرويس تلفن اينترنتي به ارزش 1.4 ميليون دلار به شركت‌هاي بي‌اطلاعي مانند IDT Corp، به 10 سال زندان محكوم شد.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ادوين پنا كه در ماه فوريه به جرم خود اعتراف كرده بود، در دادگاه فدرال در نيوارك نيوجرسي محكوم شد.

اين هكر 27 ساله بيش از سه سال قبل هنگامي كه به قيد ضمانت آزاد شد، از آمريكا گريخته بود اما سرانجام در مكزيك دستگير شده و به مقامات اين كشور تحويل داده شد و نخستين فردي محسوب مي‌شود كه به جرم هك مكالمه اينترنتي (VoIP) توسط مقامات آمريكايي محكوم مي‌شود.

قاضي دادگاه با تعيين حداكثر مجازات براي اين هكر با تقاضاي محكوميت سبك براي وي مخالفت كرد.

بنا بر اعترافات اين هكر، وي با نفوذ به شبكه‌هاي رايانه‌يي مانند شبكه شركت مخابراتي IDT، بيش از 10 ميليون دقيقه مكالمه را با تخفيف بالا به مشتريان مي‌فروخت و از هكر ديگري نيز كمك گرفته بود كه وي نيز به جرم خود اعتراف كرد و به دو سال زندان محكوم شد.

احتمال استفاده از ويندوز فون سون در گوشي‌هاي نوكيا

Posted: 25 Sep 2010 05:24 AM PDT

بر اساس گزارش‌هاي متعدد، گفته مي‌شود كه نوكيا در حال بررسي استفاده از ويندوز فون سون در برخي از گوشي‌هاي آينده خود است.

به گزارش سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين شايعه‌ها به يك منبع نامبرده نشده نسبت داده شده كه مدعي است به استفان ايلاپ، مدير عامل جديد نوكيا آزادي داده شده تا هرگونه تغيير لازمي را در استراتژي اين شركت بدهد.

نوكيا هم‌چنان بزرگ‌ترين سازنده تلفن همراه جهان است اما اقبالش در بازار تلفن‌هاي هوشمند در برابر رقبايي مانند اپل تحليل رفته است.

در صورتي كه اين خبر كه توسط وب سايت VentureBeat.com و به نقل از يك منبع معتبر انتشار يافته، درست باشد، تغيير جهت بزرگي براي نوكيا خواهد بود اما اين شايعات به احتمال رها كردن نرم‌افزار سيمبيان يا Meego به نفع ويندوز فون سون اشاره‌اي نكرده‌اند.

ايلاپ يك مدير سابق مايكروسافت است و ممكن است نظر مطلوبي نسبت به نرم‌افزار جديد شركت سابق خود داشته باشد. وي نخستين غيرفنلاندي است كه اداره شركت فنلاندي نوكيا را به دست مي‌گيرد؛ از ميان 10 عضو فعلي هيات مديره نوكيا هشت نفر فنلاندي هستند.

نرم افزاری برای اشتباهات فراوان ویکی پدیا

Posted: 25 Sep 2010 05:23 AM PDT

ایتنا – هرچند ویکی‌پدیا تقریباً برای هر پرسشی، یک یا چند پاسخ مناسب در آستین دارد ولی اطلاعاتی که توسط عموم کاربران در این دانش‌نامه مشارکتی وارد می‌شود، بعضاً مخدوش و نادرست است.







ویکی‌پدیا را تقریباً همه کاربران اینترنتی می‌شناسند؛ دانش‌نامه‌ای گروهی که معمولاً در صدر یافته‌های جست‌وجو در اینترنت جا خوش کرده و پس از گذر سال‌ها، اعتبار و ارزش قابل قبولی برای خود رقم زده است.

مطالب ویکی‌پدیا تقریباً توسط همگان قابل ویرایش است و به همین دلیل، مطالب نادرست و مقالات گمراه‌کننده در آن قابل مشاهده است.

خود ویکی‌پدیا در صفحه‌ای با عنوان «ویکی‌پدیا را چه کسی می‌نویسد» گفته است: داوطلبان قبل از ایجاد یک مقاله جدید یا ویرایش یک مقاله موجود، نیاز به هیچ نوع آموزش رسمی ندارند. کسانی که مقاله‌ها را در ویکی‍پدیا ایجاد و ویرایش می‌کنند، اهل تمام کشورها هستند و یک گستره باز از سنین و پیش‌زمینه‌ها را دارند.»

هرچند چنین سیاستی به نوبه خود مشوق کار گروهی بوده و قابل تحسین است، ولی می‌تواند به تولید محتواهای نامناسب و بروز اشکالات مختلف در درج مقالات منجر شود.

به گزارش ایتنا به نقل از دیلی آیوون، گروهی از پژوهشگران دانشگاه آیووای آمریکا، نرم‌افزاری طراحی کرده‌اند که با استفاده از آن می‌توان مطالب نادرست را در ویکی‌پدیا شناسایی نمود.

بر اساس این گزارش، این الگوریتم خودکار همچنین می‌تواند خرابکاری‌های صورت گرفته در مطالب ویکی‌پدیا را تشخیص دهد.

این نرم‌افزار بر اساس لغات و الگوهای واژگانی غیرعادی که به جز در مقاله مورد نظر، در هیچ کجای دیگر از ویکی‌پدیا یافت نمی‌شود، کار می‌کند.

الگوریتم مزبور مرحله آزمون را با موفقیت پشت سر گذاشته است و طراحان آن معتقدند که نسبت به تمام ابزارهای مشابه موجود، عملکرد و کارایی بهتری دارد.

واگذاري مديريت حوزه كالاهاي وارداتي پروژه شبنم به مجمع واردات

Posted: 25 Sep 2010 05:22 AM PDT

مديرعامل شركت خدمات انفورماتيك راهبر گفت: واگذاري مديريت "شبنم"در حوزه كالاهاي وارداتي به مجمع واردات، گامي مهم به منظور كاهش رقم 16 ميليارد دلاري قاچاق است.




به گزارش ايتنا به نقل از روابط عمومی شرکت خدمات انفورماتیک راهبر، مديرعامل شركت خدمات انفورماتيك راهبر اعلام كرد طي توافقي كه با مجمع واردات به عنوان گروه واردكنندگان و نمايندگان شركت هاي خارجي صورت گرفت، از اين پس مديريت طرح شبنم در حوزه كالاهاي وارداتي به مجمع واردات واگذار مي‌شود.

روابط عمومی طرح شبنم محمود اعلايي با اعلام این خبر گفت: باتوجه به حجم وسیع قاچاق كالا به داخل کشور كه در حال حاضر افزون بر 16 ميليارد دلار برآورد مي‌شود بهتر دیده شد که مديريت طرح شبنم در حوزه کالاهای وارداتی به تشكل صنفي آن گروه واگذار شود.

وي افزود: بر این اساس طي جلساتي كه با هيات مديره گروه واردكنندگان و نمايندگان شركت‌هاي خارجي تحت عنوان مجمع واردات برگزار شد، موافقت شد فرآيند مديريتي كار در اين حوزه به اين مجمع واگذار شود.

وی افزود: با توجه به هدف اصلي طرح شبنم كه جلوگيري از توزيع كالاي قاچاق و جعلي است، كالاي جعلي در حوزه توليدكنندگان و توزيع كنندگان داخلي و كالاي قاچاق در حوزه وارد كنندگان كالا قرار می‌گیرد.

محمود اعلايي بزرگ‌ترين انگيزه مردم براي همراهي با اين طرح را اطمينان از صحت كالاي خريداري شده دانست و گفت: با اينحال سعي مي‌شود كه با جلب نظر ذينفعان اين طرح، مشوق‌هايي نيز براي افرادي كه كالاي جعلي يا قاچاق را كشف مي‌كنند در نظر بگيريم.

وي گفت: واگذاري مديريت اين حوزه به مجمع واردات طي هفته اول مهرماه و با انعقاد تفاهم‌نامه‌اي بين شركت خدمات انفورماتيك راهبر، مركز امور اصناف و بازرگانان كشور و مجمع واردات عملياتي مي‌شود. وي درخصوص اولويت‌بندي بازرگانان و واردكنندگان كالا به منظور پيوستن به طرح گفت: با توجه به تفويض اين اختيار به مجمع واردات، آن مجمع دراين خصوص تصميم‌گيري خواهد کرد.

گفتني است با اجراي پروژه شبنم، روي هر قلم كالا يك باركد دوبعدي منحصر به فرد درج مي‌شود كه اين باركد حاوي اطلاعات كامل درباره كالا بوده و قابليت استعلام اصل و تقلبي بودن كالا از طريق گوشي تلفن همراه دوربين‌دار و ارسال پيامك به سامانه شبنم را دارد. اين پروژه در هفته دولت با حضور وزير بازرگاني افتتاح شد.

لازم به ذكر است كه در حال حاضر كليه توليدكنندگان و واردكنندگان مي‌توانند به منظور پيوستن به اين طرح با ورود به سايت سامانه به آدرس www.shabnam.ir نسبت به ثبت نام و برای درخواست عضويت اقدام نمايند.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

شیروان پایتخت پارتها

شیروان پایتخت پارتها اپورتونیست هایی به اسم "پرتال اطلاع رسانی شهر الکترونیک شیروان" دو برابر شدن شمار وب‌سايت‌هاي در سال 2010 بايد سواد IT در ارگان‌هاي دولتي كشور افزايش يابد الزام شركت‌هاي اينترنتي براي اعلام نشاني پايگاه اينترنتي تا پايان آذرماه‌ تنور اي‌ميل ملي داغ مي‌شود؟! اعطاي جايزه به آسوشيتدپرس به خاطر پوشش ويديويي سيل پاكستان رييس جمهور روسيه با اينترنت به سوالات مردم پاسخ مي‌دهد پرداخت بيش از دو ميليارد تومان يارانه‌ي نشريات استاني توقيف نشريه‌ي چلچراغ دوربین‌های لیزری با قابلیت ایجاد تصاویر سه بعدی در دید غیر مستقیم معرفی دو گوشی جدید و مقرون به صرفه از سوي نوكيا برگزاري ششمين دوره‌ي سمپوزيوم بين‌المللي روابط عمومي بيش از هزار مطلب با موضوع امام علي(ع) در پايگاه اينترنتي حوزه عرضه شد فقر؛ روز را "بي‌انديشه" سر كردن است در پايان برنامه پنجم70 درصد از خدمات دولت به مردم الکترونيکي‌ مي‌شود توسعه مدارس هوشمند نيازمند مشاركت بخش دولتي و خصوصي است غــديـر؛ روز وعـده و پـيـمـان همچنان با شرك

شیروان پایتخت پارتها

شیروان پایتخت پارتها نام بزرگترین فیلسوف ایران "حکیم ارد بزرگ " در جستجوگر پارسیک Posted: 28 Dec 2013 10:42 AM PST ارد بزرگ - کتاب سرخ - بلاگ اسکای http://7645.blogsky.com/?PostID=3 ‫زندگی نامه و بیوگرافی ارد بزرگ OROD BOZORG‬ - Facebook ارد بزرگ در شهر مشهد بدنیا آمد پدر او محمد تقی و پدر بزرگش "بابا شرکاء" ( از بزرگان و ریش سفیدان شهر شیروان در خراسان شمالی ) بوده است . مادرش "فاطمه جاهد طبسی" ... http://www.facebook.com/notes/جملات-کوتاه-ولی-زیبا-از-بزرگان/زندگی-نامه-و-بیوگرا... حکیم ارد بزرگ hakim orod bozorg http://www.hakimorodbozorg.com ارد دوم - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد در زمان شاهی ارد دوم سرزمین‌های بسیاری به قلمرو اشکانیان اضافه شد ولی به دلیل ضعف سازمانی ارتش ... کراسوس با سپاه بزرگ و ورزیدهٔ خود راهی بین‌النهرین شد. در این ... http://fa.wikipedia.org/wiki/ارد_دوم ارد بزرگ - جملات زیبا - Amoozak.com بی شک ارد بزرگ یکی از برجسته ترین اندیشمندان حال حاضر ایران است نگاهی سطحی به زندگی و آثارش ما را چنان شیفته

شیروان پایتخت پارتها

شیروان پایتخت پارتها دانلود کتاب PDF بخش دوم مهارت هفتگانه ICDL - استفاده از کامپیوتر و مدیریت فایلها دانلود کتاب PDF پادرنگ، دفتر شعر نامدار ناصر دانلود کتاب PDF آموزش فنون تست زنی در کنکور دانلود کتاب PDF آموزش نرم افزار پریمیر ( Premiere ) دانلود کتاب PDF کیم و گنج گمشده دانلود کتاب PDF مقدمه ایی بر عملکرد کامپایلرها دانلود کتاب PDF قوانین و مقررات خدمت وظیفه عمومی دانلود کتاب PDF ازدواج در اسلام دانلود کتاب PDF حقوق بازرگانی و داد و ستد دانلود کتاب PDF راهنمای تغذیه و رژیم درمانی دانلود کتاب PDF 101 راز و ترفند در اینترنت اکسپلورر - Internet Explorer دانلود کتاب PDF مهندسی اینترنت دانلود کتاب PDF رمان دسیسه، نوشته ماکسول گرانت دانلود کتاب PDF چگونه به وسیله اینترنت تحقیق کنیم ؟ 102 کتاب پرخواننده اینترنت دانلود کتاب PDF کارت دی وی بی ( DVB ) چیست و چگونه کار میکند ؟ دانلود کتاب PDF راهنمای خرید منبع تغذیه یا پاور کامپیوتر ( Power Supply ) دانلود کتاب PDF برسی مصرف مواد مخدر و اعتیاد در میان معتادان مرد ایرانی